انواع گیربکس خودروها

انواع گیربکس خودروها

انواع گیربکس خودروها

در یک خودرو، یک جعبه دنده، به عنوان وسیله ای عمل می کند که نیروی تولید شده توسط موتور را از طریق یک سیستم مکانیکی دنده و قطار دنده به چرخ ها منتقل می کند. گیربکس این امکان را به فرد می دهد که به صورت کنترل شده قدرت را به وسیله نقلیه اعمال کند، بدون آن، خودرو به طور موثر حرکت نمی کند. دنده‌های پایین‌تر در گیربکس، گشتاور مورد نیاز برای شتاب‌گیری را فراهم می‌کنند، در حالی که دنده‌های بالاتر با استفاده مؤثرتر از نیروی موتور به رسیدن به سرعت بالا کمک می‌کنند. در حالی که عملکرد ممکن است ساده باشد، انواع مختلفی از انتقال وجود دارد که به انتقال نیرو به حرکت کمک می کند. در ادامه مطلب”انواع گیربکس خودروها” همراه ما باشید.

انواع مختلف گیربکس خودرو

گیربکس دستی

گیربکس دستی

اگر می خواهید بیشتر به ماشین خود متصل شوید، گیربکس دستی راه حلی است. در خودروهای گیربکس دستی، راننده از پدال کلاچ و یک میله دنده که روی زمین بین صندلی های جلو یا روی کنسول میانی قرار دارد، استفاده می کند تا خودرو را در دنده مناسب قرار دهد. 

رانندگی با گیربکس دستی مهارتی است که باید آموخته و تمرین شود تا بفهمیم چگونه می توان بیشترین کارایی، قدرت و شتاب را از خودرو دریافت کرد. در بین انواع گیربکس، گیربکس های دستی کم مصرف ترین هستند . با این حال، این به سبک رانندگی بستگی دارد زیرا استفاده از دنده تهاجمی کمترین مسافت پیموده شده را به شما می دهد.

گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک نوعی گیربکس است که به طور خودکار دنده را تعویض می کند و بنابراین نیازی به تعویض دستی دنده توسط راننده ندارد. گیربکس اتوماتیک از سنسورهایی برای نظارت بر سرعت خودرو و همچنین دور موتور و تغییر نسبت دنده با کمک یک واحد کنترل الکترونیکی (ECU) استفاده می کند. انواع مختلفی از گیربکس های اتوماتیک وجود دارد که در حین مطالعه با آنها آشنا خواهید شد. 

تعمیر گیربکس اتوماتیک

گیربکس cvt

گیربکس cvt

یستم انتقال CVT از طریق یک سیستم قرقره کار می کند، دو مخروط در هر قرقره از طریق یک تسمه زنجیره ای به هم متصل می شوند و این مخروط ها می توانند برای افزایش یا کاهش قطر تسمه حرکت کنند تا نسبت دنده را تغییر دهند. این ویژگی CVT به آن اجازه می‌دهد تا نسبت‌های دنده‌ای بی‌نهایت داشته باشد که گیربکس می‌تواند به سرعت بر اساس نیاز خودرو تغییر کند. 

مزیت اصلی گیربکس CVT این است که می تواند چرخش موتور را در دقیقه ثابت نگه دارد حتی اگر خودرو با سرعت های مختلف حرکت کند. این کار مصرف سوخت را افزایش می دهد و تجربه رانندگی آرامی را به ارمغان می آورد. گیربکس اتوماتیک CVT یکی از مقرون به صرفه ترین گیربکس های اتوماتیک موجود است. با این حال، در صورت خرابی گیربکس CVT، این هزینه با هزینه های بالاتر تعمیر جبران می شود. 

مطلب پیشنهادی: تفاوت گیربکس CVT و AT

گیربکس نیمه اتوماتیک

گیربکس نیمه اتوماتیک

یک گیربکس نیمه اتوماتیک ترکیبی از عناصر راحتی و اتصال ماشین یک گیربکس دستی و اتوماتیک است. گیربکس های نیمه اتوماتیک شامل گیربکس های دستی خودکار (AMT) و دستی های بدون کلاچ مانند iMT هیوندای هستند . یک گیربکس نیمه اتوماتیک پدال کلاچ ندارد اما دارای یک دسته دنده است. این گیربکس ها از یک محرک برای درگیر کردن کلاچ در بهترین دور موتور استفاده می کنند تا بتوانید دنده را به خوبی تعویض کنید. 

با توجه به ماهیت دستی مانند آنها، راندمان سوخت آنها تقریباً برابر با گیربکس های دستی است و با عنصر اتوماتیک خود خستگی را در ترافیک توقف و حرکت کاهش می دهند. در حالی که ممکن است نسبت به مبدل های گشتاور و CVT ها کمی بهتر از جیب باشند، این خودروهای اتوماتیک به دلیل پیچیدگی سیستم کلاچ به اندازه گیربکس های دستی ارزان نیستند. 

مطلب پیشنهادی: تفاوت گیربکس اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

گیربکس دوکلاچه

گیربکس دوکلاچه

گیربکس دوکلاچه نوعی گیربکس اتوماتیک است که از دو کلاچ برای تعویض دنده استفاده می کند. یک گیربکس DCT دارای دو مجموعه دنده است که در گروه های زوج و فرد قرار می گیرند، به عنوان مثال 1-3-5 و 2-4-6. یک کلاچ گروه دنده های فرد را درگیر می کند، در حالی که کلاچ دیگر گروه زوج را درگیر می کند. این چیدمان دنده‌ها را سریع و روان درگیر می‌کند، زیرا کلاچ‌های دوگانه از قبل دنده‌ای درگیر دارند و زمانی که دنده قبلی به محدوده دنده‌اش رسید آماده استقرار هستند. یک گیربکس DCT به همین دلیل در مصرف سوخت کارآمد است، با این حال، گرانتر از سایر گیربکس های ذکر شده است. دلیل اصلی هزینه آن ساخت و عملکرد بسیار پیچیده آن است که دلیل اصلی استفاده از آن در خودروهای سطح بالا است.

مطلب پیشنهادی: گیربکس دو کلاچه خشک و تر

گیربکس تیپترونیک

گیربکس تیپترونیک

گیربکس تیپترونیک که با نام های اسپرتماتیک و استپترونیک نیز شناخته می شود، در اصل نوعی گیربکس اتوماتیک است که دارای حالت تعویض دنده دستی است. این بدان معناست که راننده می تواند هر زمان که نیاز باشد، دنده ها را به صورت دستی تعویض کند. خودروهای دارای گیربکس تیپترونیک یا دارای یک اهرم دنده پشت فرمان، یا یک پانل دنده دوم در سمت راست صفحه دنده اصلی یا شیفترهای پدال هستند. گیربکس تیپترونیک با گیربکس نیمه اتوماتیک متفاوت است زیرا از مبدل گشتاور به جای کلاچ برای تعویض دنده استفاده می کند.

خلاصه انواع گیربکس خودرو

گیربکس خودرو بخش حیاتی خودرو است و به انتقال نیرو از موتور به چرخ ها کمک می کند که به شما در رانندگی کمک می کند. دستی و اتوماتیک دو نوع گیربکس هستند اما انواع مختلفی از گیربکس های اتوماتیک مانند گیربکس اتوماتیک، گیربکس متغیر پیوسته، گیربکس نیمه اتوماتیک، گیربکس تیپترونیک و گیربکس دو کلاچه وجود دارد. گیربکس های اتوماتیک راحتی را به راننده می دهند در حالی که گیربکس دستی به راننده کمک می کند تا ارتباط بیشتری با خودرو داشته باشد. یادگیری گیربکس دستی دشوار است و به دلیل بسیاری از اجزای رانندگی درگیر، نیاز به تمرین زیادی دارد. یادگیری همه گیربکس های اتوماتیک به دلیل عدم وجود پدال کلاچ آسان تر است. 

سوالات متداول در مورد انواع گیربکس خودرو

چند نوع گیربکس خودرو وجود دارد؟

انواع مختلفی از گیربکس در بازار موجود است که عبارتند از:

انتقال دستی

انتقال اتوماتیک

انتقال cvt

گیربکس نیمه اتوماتیک

گیربکس دو کلاچه

کدام نوع گیربکس خودرو بهتر است؟

انتخاب گیربکس عمدتاً به بودجه و انتخاب فردی که مایل به خرید وسیله نقلیه است بستگی دارد. گیربکس دستی ارتباط عمیق تری با خودرو ارائه می دهد در حالی که گیربکس اتوماتیک راحتی بیشتری را در رانندگی ارائه می دهد. اگر با گیربکس دستی آشنا نیستید، توصیه می کنیم به سراغ گیربکس نیمه اتوماتیک یا اتوماتیک بروید، اما اگر واقعاً می خواهید از رانندگی لذت ببرید، گیربکس های CVT و DCT اگرچه گران هستند، اما گزینه هایی هستند که می توانید انتخاب کنید.

گیربکس دستی اتوماتیک چیست؟

AMT نوعی گیربکس نیمه اتوماتیک است که در آن موتور تعویض دستی دنده ها را انجام می دهد. سیستم گیربکس دستی خودکار اگرچه یک سیستم تعویض دنده کاملاً اتوماتیک است همچنین یک “حالت دستی” را ارائه می دهد که شامل به حرکت درآوردن اهرم دنده حالت رانندگی برای افزایش و کاهش دنده ها است.

کدام نوع گیربکس اتوماتیک کم مصرف تر است؟

همه گیربکس های اتوماتیک ذکر شده در بالا مصرف سوخت را بهینه می کنند، اما اگر بهینه سازی سوخت هدف اصلی شماست، گیربکس های AMT و iMT بهترین گزینه برای شما هستند. این دو گیربکس اتوماتیک مقرون به صرفه هستند و با نصب بسیار نزدیک مانند گیربکس های دستی، کم مصرف ترین گیربکس ها هستند.

گیربکس در خودرو به چه معناست؟

در خودرو، جعبه دنده یا جعبه دنده به عنوان وسیله ای عمل می کند که نیروی تولید شده توسط موتور را از طریق یک سیستم مکانیکی دنده به چرخ ها منتقل می کند.

مبدل گشتاور چیست؟

سیستم انتقال مبدل گشتاور از طریق دو توربین کار می کند، یکی به موتور و دیگری به گیربکس متصل است. سیال هیدرولیک بین هر دو توربین، نیرو را از توربین واقع در سمت موتور به توربین واقع در جعبه دنده منتقل می کند و بنابراین حرکت خودرو را القا می کند.

مطلب پیشنهادی: گیربکس چگونه کار می کند و چرا اینقدر مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گیربکس کار ایرانیان

آدرس تعمیرگاه اصلی : جنب اتوبان همت غرب جنب پمپ بنزین پل شهدای کن - تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک گیربکس