تاریخچه گیربکس اتوماتیک

تاریخچه گیربکس اتوماتیک

تاریخچه گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک سابقه ای طولانی دارد. از سال 1924، زمانی که برای اولین بار در وسایل نقلیه نصب شد، راه طولانی را پیموده است. از آن زمان، بسیاری خودروهایی با گیربکس اتوماتیک برتر از گیربکس دستی دیده اند . بیایید عمیق‌تر به تاریخچه و اهمیت گیربکس اتوماتیک بپردازیم.

تعمیر گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک چیست؟

گیربکس اتوماتیک گیربکسی است بدون دنده اما یک سیستم کنترل شده الکترونیکی که تعویض دنده را انجام می دهد. مبدل گشتاور این سیستم به هدایت نیروی موتور از میل لنگ به چرخ ها کمک می کند.

موتور در سرعت های مختلف قدرت تولید می کند. اگر گشتاور یا قدرت بیشتری می خواهید، باید سرعت خود را افزایش دهید (rpm). موتور این کار را با افزایش سوخت و هوای ورودی به موتور انجام می دهد که باعث می شود آن را سخت تر کار کند و قدرت بیشتری تولید کند. این حالت به عنوان حالت Overdrive در نمایشگر داشبورد ماشین شما شناخته می شود. اتومات ها از مجموعه کلاچ الکترومغناطیسی برای تطبیق دور موتور با سرعت جاده استفاده می کنند، بنابراین نیازی به تعویض بین دنده ها نیست.

تاریخچه گیربکس اتوماتیک

به گفته Tech Historian ، گیربکس اتوماتیک اولین بار در اوایل دهه 1900 توسط کارل بنز، که اتومبیل مدرن را نیز اختراع کرد، توسعه یافت. با این حال، کارکنان شرکت جنرال موتورز، Edward A. Deeds و Charles F. Kettering اولین گیربکس اتوماتیک را که به طور گسترده در خودروها استفاده می شد در سال 1924 توسعه دادند. آنها اختراع خود را “هیدراماتیک بدون کلاچ” نامیدند و آن را در اولدزموبیلز برای سال مدل 1928 معرفی کردند.

Kettering-Deeds Hydra-Matic یک مجموعه دنده سیاره ای دو سرعته بود. این یک درایو مستقیم بین موتور و محورهای خروجی از طریق یک کوپلینگ مایع بود. هنگامی که راننده پدال گاز را فشار می داد، فشار سیال در یک پمپ روغن که فشار را به بدنه دریچه گاز می رساند، افزایش یافت. در هنگام تعویض دنده، در صورت نیاز، کلاچ ها را در داخل گیربکس درگیر و جدا می کرد. این سیستم همچنین شامل یک دستگاه چرخ آزاد بود که امکان حرکت بدون استفاده از چرخ دنده را فراهم می کرد.

مطلب پیشنهادی: آموزش رانندگی با دنده اتوماتیک

چرا گیربکس اتوماتیک از نظر تجاری موفق است؟

گیربکس اتوماتیک در طول سال ها به دلیل راحتی آن محبوبیت پیدا کرده است. رانندگی را آسان تر می کند، به صرفه جویی در مصرف سوخت کمک می کند و خطر تصادفات ناشی از مهارت های رانندگی ضعیف یا شرایط آب و هوایی وحشتناک را کاهش می دهد. اکثر وسایل نقلیه مدرن، از جمله اتومبیل، کامیون و موتور سیکلت، دارای خودکار هستند.

گیربکس های اتوماتیک متفاوت هستند: از انواع چهار سرعته، پنج سرعته و شش سرعته که با توجه به ظرفیت های قدرت و سطح کارایی آنها طراحی شده اند.

تفاوت گیربکس اتوماتیک با گیربکس متغیر پیوسته (CVT)

JD Power گیربکس متغیر پیوسته (CVT) را به عنوان یک گیربکس اتوماتیک تعریف می کند که می تواند دنده ها را به آرامی و بدون نیاز به اتصال مکانیکی تغییر دهد.

تفاوت اصلی بین اتوماتیک و CVT این است که گیربکس اتوماتیک دارای چندین دنده است که توسط مکانیزم کلاچ و تعویض دنده انتخاب می شود، در حالی که یک CVT چنین دنده ای ندارد. در عوض، CVT از دو قرقره با تسمه‌های لاستیکی استفاده می‌کند تا هنگام شتاب یا کاهش سرعت خودرو، دنده‌های متغیری را فراهم کند. تسمه‌ها همچنین به قدرت خروجی موتور اجازه می‌دهند تا با سرعت و بار مورد نیاز خودرو مطابقت داشته باشد، که در یک گیربکس اتوماتیک که متکی به پیوندهای مکانیکی بین دنده‌ها است، امکان‌پذیر نیست.

تاریخچه گیربکس اتوماتیک
تاریخچه گیربکس اتوماتیک

این گیربکس شتاب گیری از حالت استراحت را بدون تعویض دستی دنده برای رانندگان آسان تر می کند. با گیربکس های دستی یا اتوماتیک با مجموعه دنده های متعدد متفاوت است. در عوض می توانند پدال گاز را فشار دهند تا به سرعت دلخواه خود برسند. CVT همچنین معمولاً در دوچرخه ها استفاده می شود زیرا ساده و سبک هستند.

چرا گیربکس دستی در حال مرگ است

عوامل متعددی در از بین رفتن گیربکس های دستی نقش دارند . اولاً، گیربکس دستی همیشه بازار مناسبی برای خودروهای پرفورمنس و سدان‌های اسپرت بوده است، اما بسیاری از این مدل‌ها به‌کلی حذف می‌شوند. آخرین روند در خودروهای پرفورمنس، سیستم چهارچرخ متحرک است، که فروش گیربکس دستی را سخت‌تر می‌کند، زیرا آنها معمولاً فقط با دیفرانسیل عقب در دسترس هستند.

دوم، ساخت گیربکس‌های دستی گران‌تر از گیربکس‌های اتوماتیک است، زیرا به قطعات و نیروی کار بیشتری برای ساخت نیاز دارند. اتومات ها ارزان تر هستند زیرا قطعات کمتری دارند و به نیروی کار کمتری نیاز دارند. 

سوم، گیربکس های اتوماتیک در دهه گذشته به طرز چشمگیری بهبود یافته اند. این به دلیل پیشرفت در فناوری و الکترونیک است، در حالی که کتابچه راهنمای کاربر از دهه 1980 تغییر چندانی نکرده است.

گیربکس اتوماتیک یک اختراع انقلابی برای صنعت خودرو بوده است که یادگیری نحوه رانندگی را برای افراد بیشتری آسان‌تر می‌کند و رانندگی را به گزینه‌ای مناسب‌تر برای همه تبدیل می‌کند. علاوه بر این، اتومات ها مشکل اتلاف نیرو را در موتورهای خودرو حل کردند، برجسته تر و تاثیرگذارتر شدند و رانندگی را ایمن تر کردند. 

مطلب پیشنهادی: نحوه کار گیربکس های اتوماتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گیربکس کار ایرانیان

آدرس تعمیرگاه اصلی : جنب اتوبان همت غرب جنب پمپ بنزین پل شهدای کن - تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک گیربکس